Proiect REGIO

Obiectivul principal

Obiectivul general al proiectului "DEZVOLTAREA MICROINTREPRINDERII PRIN ACHIZITIA DE ECHIPAMENTE DE ANALIZA SI DIAGNOSTIC IN DOMENIUL BIOLOGIEI MOLECULARE" este dezvoltarea microintreprinderii SANTOMAR ONCODIAGNOSTIC SRL, prin extinderea gamei de servicii medicale prestate pacientilor.

Aparatele si echipamentele de laborator achizitionate permit introducerea de noi servicii de laborator in domeniul biologiei moleculare, astfel:

  • Citogenetica clasica cu aplicatii in diagnosticul si monitorizarea terapiei Leucemiei Mieloide Cronice (CML);
  • Hibridizare in-situ (FISH) cu numeroase aplicatii clinice in diagnosticul si monitorizarea limfoamelor si a leucemiilor prin determinarea rearanjarii BCR-ABL;
  • qRT-PCR (Eng. "quantitative real-time polymerase chain reaction", Ro "reactia in lant a polimerazei in timp real") cu aplicatii practice in:
  • determinarea mutatiilor K-Ras pentru indicarea metodei terapeutice in cancerul colo-rectal;
  • determinarea mutatiilor EGFR pentru indicarea metodei terapeutice in cancerul pulmonar;
  • determinarea virusului HPV (Eng. Human Papilloma Virus) pentru identificarea modificarilor precanceroase numite displazii si care indica o probabilitate ridicata de aparitie ulterioara a cancerului de col uterin.

Proiectul cu o valoare de 656.059,80 Lei, va fi implementat in perioada 08.11.2011-08.08.2012.

www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.
Pentru informatii despre celelalte programe co-finantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati: www.fonduri-ue.ro